Duurzame mobiliteit

Als je weet dat ¼ van de Belgische CO2 afkomstig is uit het verkeer, wil dit zeggen dat we door een duurzame mobiliteitskeuze te maken heel wat luchtvervuiling, energie en CO2 kunnen besparen.

Maar wat is een duurzame mobiliteitskeuze? In principe moeten mensen zoveel mogelijk activiteiten kunnen doen als ze willen, ook al brengt dit verplaatsingen met zich mee. Maar als voorwaarde is dat ze zo weinig mogelijk kilometers met zich meebrengen. Nabijheid is immers de beste mobiliteit en maakt kwaliteitsvolle verplaatsingen met de fiets of te voet mogelijk. Dus woont u in Brussel? Spring dan op de fiets of ga te voet. In Brussel zijn 65% van de verplaatsingen minder dan 5 km lang. Fietsen en wandelen zijn zuinige, snelle, niet-vervuilende, stille, minder gevaarlijke manieren om zich te verplaatsen, en het is nog gezond ook.

Indien gewenst kan er voor korte verplaatsingen, bvb naar het station van Brussel Zuid, gebruik gemaakt worden van de zelfbedieningsfietsen van Villo!. De Villo!-punten rondom Audi Brussels kunnen hier gevonden worden. Een fietskaart van Brussel ligt ter inzage op de milieudienst.

Indien er toch grotere afstanden moeten overbrugd worden, dan moet dit liefst collectief gebeuren. Als bediende: Waarom niet wanneer het U past met de trein komen werken? Het station Vorst Zuid is ideaal gelokaliseerd en tijdens drukke momenten hoeft u niet in de files te staan.
Villo rond Audi Bxl
Of deel een auto met anderen door een carpoolpartner te zoeken. Dagelijks naar het werk rijden is een dure zaak waarop je heel wat kan besparen.
De auto gebruiken is dus helemaal niet uitgesloten, de auto heeft immers een zeer belangrijke plaats in het verplaatsingssysteem. Maar we moeten hem opnieuw op zijn juiste manier gaan gebruiken, bijvoorbeeld voor die verplaatsingen op middellange en lange afstanden waarvoor geen degelijk alternatief bestaat. En als u toch de wagen neemt, doe dan aan ecorijden. Zo kunt u trachten de vervuilende impact van uw wagen op het milieu te verminderen. Dit door bvb trager te rijden, zachtjes op te trekken, sneller naar een hogere versnelling te schakelen, en nog een aantal eenvoudige handelingen.

Comments are closed.